Marad a görög bankzár

A görög kormány úgy döntött, hogy két nappal meghosszabbítja a bankok zárva tartását - jelentette be Luka Kaceli, a görög bankszövetség elnöke hétfőn, miután a pénzügyminisztérium és a pénzintézetek képviselői megbeszélést tartottak.
MTI, 2015. július 6. hétfő, 19:02
Fotó: Reuters

A görög kormány június 28-án, vasárnap rendelte el, hogy másnaptól kezdve hat munkanapra, július 7-ig tartsák zárva a bankokat és a tőzsdét. Emellett pedig tőkekorlátozásokat vezettek be, így egyebek között 60 euróban limitálták a helyi kibocsátású bankkártyával naponta felvehető készpénz összegét, és megtiltották az átutalásokat külföldre.

Kaceli közölte, hogy kedden és szerdán is zárva tartják az ország területén működő bankokat. A 60 eurós készpénzfelvételi limiten nem változtattak. A további fejlemények attól függenek majd, hogy az Európai Központi Bank kormányzótanácsa milyen döntést hoz a görög bankok működését biztosító sürgősségi likviditási támogatásról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.07.06 19:25

...geopolitikai jólét vége a mediterrán világban ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html