Nagy bejelentéssel állt elő a Mastercard

A Mastercard vállalat stratégiai tanácsadással foglalkozó üzletága, a Mastercard Advisors Budapestre hozza egyik európai központját, melynek keretében a tanácsadói csapat létszámát 100 főre tervezik emelni a következő néhány évben - jelentette be a cég.
Domokos László, 2019. október 22. kedd, 11:05
Fotó: Shutterstock

A Mastercard egy olyan nemzetközi technológiai vállalat, amelynek páratlan rálátása van a globális fizetési iparág evolúciójára: a tradicionális kártyaelfogadástól a digitális fizetésen át egészen a jövőbeni fizetési megoldásokig. Ezt a kivételes szakértelmet és tudást szeretnénk megosztani ügyfeleinkkel a külön tanácsadói üzletágban is - mondta Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Az elmúlt 5 évben a Mastercard Advisors tanácsadói tevékenysége elsősorban helyi szinten zajlott, túlnyomórészt helyi projekten dolgozva. 2019 elején azonban stratégiát váltottak és a Mastercard úgy döntött, hogy európai szinten egységes, regionális központokat hoz létre, nagyobb tanácsadói létszámmal. Az egyik ilyen központ - Lisszabon, Bukarest és Isztanbul mellett - Budapest lett, ahol megkezdődött az új tanácsadók toborzása is.

A Mastercard Advisors tanácsadói tevékenysége ezentúl nem szorítkozik a pénzügyi területre. Ennek megfelelően ügyfelei között nem kizárólag pénzügyi szervezetek találhatók.

A budapesti központ munkája csak kis részben áll helyi, és nagyobb részt regionális valamint európai megbízásokból - mondta Maklári István, a Mastercard regionális tanácsadó üzletágának vezetője, a budapesti csapat bővítésével megbízott szakember. E projektjek túlnyomó része olyan stratégiai feladatokból áll, melyeket Európa legnagyobb szereplőinek vezérigazgatói előtt prezentálnak. Az itt dolgozó tanácsadók mélységében ismerhetnek meg egy-egy területet, mindezek mellett pedig kiemelkedő munka-magánélet egyensúlyt tudunk biztosítani a dolgozóknak - tette hozzá a szakember.

HOZZÁSZÓLÁSOK