Maximálták a banki bónuszokat

Sikerült előzetes megegyezésre jutniuk az Európai Unió tagállamainak a banki bónuszok maximális mértékéről Brüsszelben csütörtökre virradóra.
MTI, 2013. február 28. csütörtök, 07:37
Fotó: Napi.hu

Az Európai Parlament, az Európai Bizottság és a tagállamok egyezsége értelmében a bankok nem ígérhetnek nagyobb bónuszokat alkalmazottaiknak a fix fizetés száz százalékánál.

Michel Barnier, az Európai Bizottság belső piacért és a szolgáltatásokért felelős tagja elmondta, "minden feltétel adott a megegyezéshez", amelynek értelmében a bónuszok nem lehetnek nagyobbak a fix fizetés száz százalékánál vagy a részvényesek támogatása esetén a fizetés kétszeresénél. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az egyezséget újabb körben az Európai Parlament és a tagállamok is tárgyalják majd.

A jutalmakra vonatkozó szabályok az EU-ban működő összes bankra érvényesek lesznek, beleértve a pénzintézetek tengerentúli működését, és a tengerentúli bankok európai részlegeit is. Ezt az intézkedést néhány év múlva felülvizsgálhatják - tették hozzá EU-s tisztségviselők. Az EU szándéka szerint a jutalmakról szóló szabályok 2014. január 1-jén, csúszás esetén július 1-jén lépnek életbe.

A bankoknak módjuk lesz a fizetés kétszeresét kitevő bónuszok kifizetésére, amennyiben ezt a részvényesek többsége jóváhagyja. A tervezet értelmében a részvényesek felének jelenléte esetén 66 százalékos támogatásra van ehhez szükség. Amennyiben a részvényeseknek kevesebb, mint a fele vesz részt a döntésben, 75 százalékos támogatás kell.

A teljesítményfüggő juttatásoknak a hosszú távon, öt vagy annál több év múlva kifizetendő részét levonják a bónuszok számításakor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2013.02.28 15:08

egy maganceg annyi bonuszt ad, amennyit a tulajdonosok jovahagynak.

az allam legfeljebb csak akkor szolhat bele, ha kozpenzbol kell megmenteni az adfott bankot, egyeb esetben semmi koze hozza.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.02.28 11:58

Nagyon sok időt késett ez a törvény ....30 évet...,nem?..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html