Újabb bukás a gyorséttermi láncnál

Miután a McDonald’s kirúgta a vezérigazgatót mert viszonya volt egy alkalmazottal, a vállalat hr-igazgatója is jobbnak látta beadni a felmondását.
Rácz Gergő, 2019. november 5. kedd, 14:50
Fotó: Pixabay

A McDonald's hétfőn jelentette be, hogy David Fairhurst is elhagyja a vállalatot. A bejelentést már az új CEO, Chris Kempczinski szignózta, aki a titkos párkapcsolat miatt lapátra tett Steve Easterbrookot váltotta a vezetői székben - írja a Forbes.

Fairhurst akkor lett a hr-igazgató, miután Easterbrookot kinevezték CEO-nak. Az amerikai Forbes ugyan kereste a McDonald'sot, hogy magyarázatot kapjanak, miért távozik a hr-igazgató, de azt a választ kapták, hogy magánügyeket a cég nem kommentál. Azt nem tudni, hogy Fairhurstnek mi volt a szerepe a kirobbant botrányban, sem azt, hogy miért adta be a felmondását.

Hétfőn a McDonald's részvényei 3 százalékpontot csökkenést mutattak. Amerikában rengeteg cégnek van házon belüli randizást tiltó szabályozása, azért, hogy elkerüljék a félreértéseket és a munkahelyi szexuális zaklatásos pereket. Ez utóbbi a McDonald'snál nem ismeretlen, a hr-részleget többször vádolták azzal, hogy nem képesek megakadályozni az éttermeikben a zaklatásokat. Válaszul a cég trainingeket indított és létrehozott egy hotline-t, amelyen a személyzet közvetlenül jelentheti, ha zaklatás áldozatául esnek.

A kirúgott CEO a Forbes értesülései szerint hat hónapnyi végkielégítést kap, tavalyi kereste 16 millió dollár volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gybognarjr, 2019.11.06 20:49

A cikk azt sugallja, hogy Easterbrook az évi fizetésének, amit $16.0 milliónak ír, a felét kapja. Easterbrook az alapfizetésének félévi összegét kapja, ami így $675,000.00. A $16.0 millió a vállalat nyereségessége és a részvényárak függvényéből eredő bonus után lehet csak. Easterbrook viszont megkapja a neki járó eddig fel nem használt stock option összegét és a nyugdijalapjában levő pénzét is, ami $40.0 millió körül lehet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html