Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyelországi Tesco dolgozói 500 zloty (38 ezer forint) béremelést akarnak még ebben az évben - írta a Business Insider Polska. A cégnél működő szakszervezet a dolgozóknak járó alapfizetést március 1-jétől 200 zlotyval, majd július 1-jétől további havi 300 zlotyval akarja emeltetni. A boltok vezetői, helyetteseik, a csapat- és osztályvezetők március 1-jétől 100, július 1-jétől 20 zlotyval több fizetést kapnának.

Jelenleg a lengyelországi Tesco dolgozói átlagosan 2295 zlotyt (172 ezer forint) keresnek. A bértárgyalásokat február 14-ére tervezik. Eközben a napokban "fontos információkat" adnak át a szakszervezeteknek a Tesco lengyelországi jövőjével kapcsolatban.

A vállalat munkaerőhiánnyal küzd, ami a dolgozók túlterheléséhez vezetett. A Business Insider Polska úgy értesült, hogy a Tesco az első negyedévben elbocsátásokra készül, nem az üzletekből, hanem a hálózat központjából. A vállalat néhány éve 30 ezer embert alkalmazott Lengyelországban, míg most már csak nem egészen 25 ezret.

Zuhan az üzletek száma is: 2015-ben négy szupermarketet, 2016-ban hetet, tavaly kettőt zártak be, plusz hat olyan központot, amelyben internetes tevékenységet folytattak.

A kép forrása: Daniel Leal-Olivas/AFP.