Még egy nagy gond a Tescónál

Nem csupán Magyarországon érkeznek hírek arról, hogy megválik munkatársai egy részétől a Tesco, hanem Lengyelországban is, ahol ráadásul kemény bérköveteléssel álltak elő a szakszervezetek.
Barabás Júlia, 2018. február 3. szombat, 18:55
Fotó: AFP

A lengyelországi Tesco dolgozói 500 zloty (38 ezer forint) béremelést akarnak még ebben az évben - írta a Business Insider Polska. A cégnél működő szakszervezet a dolgozóknak járó alapfizetést március 1-jétől 200 zlotyval, majd július 1-jétől további havi 300 zlotyval akarja emeltetni. A boltok vezetői, helyetteseik, a csapat- és osztályvezetők március 1-jétől 100, július 1-jétől 20 zlotyval több fizetést kapnának.

Jelenleg a lengyelországi Tesco dolgozói átlagosan 2295 zlotyt (172 ezer forint) keresnek. A bértárgyalásokat február 14-ére tervezik. Eközben a napokban "fontos információkat" adnak át a szakszervezeteknek a Tesco lengyelországi jövőjével kapcsolatban.

A vállalat munkaerőhiánnyal küzd, ami a dolgozók túlterheléséhez vezetett. A Business Insider Polska úgy értesült, hogy a Tesco az első negyedévben elbocsátásokra készül, nem az üzletekből, hanem a hálózat központjából. A vállalat néhány éve 30 ezer embert alkalmazott Lengyelországban, míg most már csak nem egészen 25 ezret.

Zuhan az üzletek száma is: 2015-ben négy szupermarketet, 2016-ban hetet, tavaly kettőt zártak be, plusz hat olyan központot, amelyben internetes tevékenységet folytattak.

A kép forrása: Daniel Leal-Olivas/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.02.04 09:05

A magyar kormánynak támogatni kellene az ALDI új tervét, amit Németországban akar elkezdeni.
Itt a cikk erről: http://www.origo.hu/gazdasag/20180201-aldi-lakasepitesek-berlinben.html
Kétezer lakást épít boltjai fölé az Aldi
A német áruházlánc ugyanis szeretne segíteni a berlini önkormányzatnak azzal, hogy üzletei fölé lakásokat épít.
----------------------------------------------
Németország tele van üres, elhagyott lakásokkal, mégis lakhatási problémák vannak.
Nálunk meg sokkal rosszabba e helyzet.
Ezt kellene támogatni itt is, könnyített, ingyenes engedélyekkel, ha pénzt nem is akar erre adni a kormány.
Pedig inkább ilyenre kellene adnia mint a milliárdos gyárakat milliárdokkal segélyezni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html