A bevételek 168,6 millió dollárt tettek ki a tavaly azonos időszaki 82,3 millió dollár után, és 21 százalékkal haladták meg az előző negyedévit. A bővülés ellenére a Twitter még mindig nagyon távol van attól, hogy nyereséges legyen: július és szeptember között 64,6 millió dollár volt a vesztesége, amely majdnem háromszorosa az egy évvel korábbi 21,6 millió dolláros harmadik negyedéves veszteségnek.

A veszteség megugrása mögött az adatkezelő központ bővítése és a dolgozói létszám növekedése miatt emelkedő költségek álltak, 2013 harmadik negyedévében a kiadások több mint kétszeresére nőttek az egy évvel korábbinak, és 30 százalékkal haladták meg az idei második negyedévit. A cég most 2300 munkavállalót foglalkoztat, júniusban még csak 2000 alkalmazottja volt.

A Twitter negyedéves jelentését különös érdeklődéssel követik a piaci befektetők, mert a cég egymilliárd dollár bevételre szeretne szert tenni azáltal, hogy értékpapírjai hamarosan megjelennek a New York-i tőzsdén. A Twitter belépése lenne az ágazatban a legnagyobb értékpapír-piaci bevezetés a Facebook tavalyi tőzsdére lépése óta.

Piaci elemzők szerint nem feltétlenül tragédia, hogy most még veszteséges a cég. Egyes adatok szerint az idén Amerikában a tőzsdére bevezetett internetes cégek 68 százaléka veszteséges volt az elmúlt egy évben.

Az elemzők most tényként kezelik, hogy a Twitternek nagy a növekedési potenciálja, de még hosszú utat kell megtennie, míg nyereséges lesz. A reklámbevételek döntő többsége (70 százalék) például még mobiltelefonokról származik, de a havi felhasználók száma már elérte a 230 milliót.