Még se került arab kézbe a Montenegro Airlines?

A montenegrói kormány és a Montenegro Airlines csütörtök este közleményben cáfolta, hogy igaz lenne az a podgoricai sajtóértesülés, miszerint a szerb légitársaság után arab kézbe kerülne a montenegrói is.
MTI-Eco, 2015. február 26. csütörtök, 22:12
Fotó: Napi.hu

A Dnevne Novine című podgoricai lap értesüléseire hivatkozva a Biznis&Finansije című szerb üzleti magazin csütörtökön internetes oldalán közölte, hogy az egyesült arab emírségekbeli Etihad Airways megbeszéléseket folytatott a montenegrói kormány képviselőivel, valamint hogy a Közel-Kelet egyik legnagyobb légitársaságának egyik terve az, hogy a Montenegro Airlines központját Podgoricából Belgrádba költöztetnék, a dolgozók számát pedig 450-ről 120-ra csökkentenék.

A montenegrói kormány és a légitársaság a közleményben úgy fogalmazott: "örülnénk, ha megerősíthetnénk, hogy bármi, amit a Dnevne Novine közölt, legalább a szöveg melletti kép igaz". Hozzátették: még a fotó sem állja meg a helyét, mert egy forgalomból már kivont repülőt ábrázol.

A szerb üzleti lap és számos más sajtótermék azért sem tarthatta kacsának a Montenegro Airlines megvásárlásáról szóló hírt, mert az Etihad Airways már korábban is érdeklődött a montenegrói légitársaság iránt, viszont nem született megállapodás, mert akkor az arab fél a montenegrói repülőtér tulajdonrészének egy hányadát is követelte.

HOZZÁSZÓLÁSOK