A lengyel Solaris Bus & Coach több hónapos keresés után befektetőt talált a spanyol CAF személyében - adta hírül a Business Insider Polska. A tőzsdén jegyzett spanyol vállalkozás vasútvonalak tervezésével, építésével és fenntartásával foglalkozik, továbbá sínen közlekedő járműveket gyárt. Az egész világon 25 országban - köztük Franciaországban, Brazíliában, az Egyesült Államokban és Magyarországon - tevékenykedik.

A napokban megkötött megállapodást lehetővé teszi, hogy tovább tárgyaljanak egyebek mellett a Solaris spanyolországi szállításáról is, de részleteket még nem közöltek. A CAF ugyan a sínek világában van otthon, de a városi tömegközlekedés, ezen belül az elektromobilitás területén is fokozni akarja aktivitását.

A Solaris Bus & Coach S.A. autóbuszokat, trolikat és villamosokat is gyárt. A céget 1996-ban alapította Solange és Krzysztof Olszewski. Eddig a világ 32 országába, több mint 16 ezer járművet szállítottak. Lengyelországban több mint 2300 alkalmazottjuk van, akiket 300 külföldön dolgozó munkás egészít ki. Tavaly rekordot döntve több mint 1300 járművet értékesítettek.

A kép forrása: AFP.