Még tovább erősödik a lengyel Ikarus

A lengyelek nemzeti buszgyártó vállalata (Solaris), amely szemben a magyar Ikarusszal túlélte a rendszerváltást és jó egészségnek örvend, erős befektető partnert talált (a spanyol CAF válalatot, amely tolja pénzt, de nem nyúlja le a lengyel cég piacát.
Barabás Júlia, 2018. július 6. péntek, 16:25
Fotó: AFP

A lengyel Solaris Bus & Coach több hónapos keresés után befektetőt talált a spanyol CAF személyében - adta hírül a Business Insider Polska. A tőzsdén jegyzett spanyol vállalkozás vasútvonalak tervezésével, építésével és fenntartásával foglalkozik, továbbá sínen közlekedő járműveket gyárt. Az egész világon 25 országban - köztük Franciaországban, Brazíliában, az Egyesült Államokban és Magyarországon - tevékenykedik.

A napokban megkötött megállapodást lehetővé teszi, hogy tovább tárgyaljanak egyebek mellett a Solaris spanyolországi szállításáról is, de részleteket még nem közöltek. A CAF ugyan a sínek világában van otthon, de a városi tömegközlekedés, ezen belül az elektromobilitás területén is fokozni akarja aktivitását.

A Solaris Bus & Coach S.A. autóbuszokat, trolikat és villamosokat is gyárt. A céget 1996-ban alapította Solange és Krzysztof Olszewski. Eddig a világ 32 országába, több mint 16 ezer járművet szállítottak. Lengyelországban több mint 2300 alkalmazottjuk van, akiket 300 külföldön dolgozó munkás egészít ki. Tavaly rekordot döntve több mint 1300 járművet értékesítettek.

A kép forrása: AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2018.07.06 18:06

@matura:
:) Az idóta, tehetségtelen Széles "Ikarus" Gáborra gondolsz???? Arra, aki minden áron buszt akar gyártani, de tele van ugyanolyan " no name " mérnökökkel, munkásokkal, mint amolyan ő ??? Az Ikarus soha nem lesz már jó brand.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.07.06 17:05

Nem hazaárulók, széles gáborok intézték lengyeleknél az ügyeket
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html