Megafúzióra készülnek a médiamultik

Megafúzió körvonalazódik a médiaiparban, miután a Magyarországon az UPC révén érdekelt amerikai Liberty Global Inc. 16 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a brit Virgin Media cégre.
MTI-Eco, 2013. február 6. szerda, 10:25
Fotó: Napi.hu

A fúzió révén az összevont vállalat 14 országban 25 millió ügyféllel rendelkezne. A két cég összesített bevétele tavaly 16,8 milliárd dollárt tett ki. A Liberty Global televíziós, hang és szélessávú internet szolgáltatásokat kínál, a legnagyobb kábelszolgáltató a működési területéhez tartozó tizenegy európai ország többségében. Magyarországon az amerikai vállalat 100 százalékos tulajdonában van a televíziós, internet- és telefonszolgáltató UPC, amelynek 750 ezer ügyfele van.

A Liberty Global arra számít, hogy az összeolvadást követően a társaság bevételének 80 százaléka öt európai országból - Nagy-Britannia, Németország, Belgium, Svájc, Hollandia - származik majd.

A Virgin Media a második legnagyobb kábelszolgáltató Nagy-Britanniában a Rupert Murdoch médiamágnás uralta BSkyB után. A médiacégben a Virgin csoport tulajdonosának, Richard Bransonnak kisebbségi részesedése van.

HOZZÁSZÓLÁSOK