Megduplázza kapacitását az autóipari beszállító

Megduplázza gyártókapacitását az alumínium keréktárcsákat gyártó tatabányai üzemében a német Otto Fuchs csoport - jelentette be a beruházást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
MTI-Eco, 2016. április 19. kedd, 17:16
Fotó: Napi.hu

A több mint 100 éves múlttal rendelkező Otto Fuchs a repülőgépipar, az autóipar, a gépipar és az építőipar számára 150 különböző ötvözetet gyárt. A magyar leányvállalat és gyár 21 éve működik Tatabányán, ahol az átlagosnál jóval könnyebb, biztonságosabb és erősebb keréktárcsákat gyártanak, vevőik közé tartozik többek között az Audi, a BMW és a Mercedes is.

Szijjártó Péter elmondta, a 12,8 milliárd forintos beruházás eredményeként a 2014-ben gyártott 1 millió keréktárcsa helyett az év végére már kétmilliót tud előállítani a cég. A társaság jelenleg 380 dolgozót alkalmaz, de a létszám tovább bővül, 180 új munkahely jön létre Tatabányán és környékén, ezért a magyar kormány 1,2 milliárd forintos egyedi kormánydöntésben biztosított támogatást nyújt.

Az Otto Fuchs egyike azon 6000 német vállalatnak, amelyek Magyarországon működnek és összesen 300 ezer magyar embernek adnak munkát.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK