Váratlanul meghalt az UniCredit elnöke

Váratlanul elhunyt Fabrizio Saccomanni, az UniCredit Group elnöke, Olaszország korábbi gazdasági minisztere és a Bank of Italy egykori alelnöke - közölte a bankcsoportra hivatkozva a Portfolio.hu.
Domokos Erika, 2019. augusztus 9. péntek, 09:52
Fotó: Pixabay

Az 1942-es születésű Fabrizio Saccomanni a milánói Bocconi egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd az amerikai Princetonon végzett posztgraduális tanulmányokat. Korábban a Nemzetközi Valutaalapnál, az Európai Központi Banknál és más európai intézményeknél is képviselte Olaszországot - írta a portál.

Az új elnök kinevezéséig Cesare Bisoni elnökhelyettes veszi át Saccomanni feladatait - közölte az UniCredit.

A társaságot 2016 júliusa óta vezérigazgatóként irányító Jean Pierre Mustier nagy intelligenciával és emberséggel rendelkező barátjának nevezte az elhunyt Fabrizio Saccomannit, aki finom kulturális érzékkel és bölcsességgel rendelkezett, és nehéz időszakban segítette a bank stratégiájának megvalósulását - írta a Portfolio.

Az UniCredit 86 ezer embert foglalkoztat világszerte. Itthon csak a banki üzletágnál 2200 ember dolgozik az Opten adatai szerint. A bank a következő években költségcsökkentésre kényszerül, az alkalmazottak 10 százalékát is elbocsáthatja.

HOZZÁSZÓLÁSOK