Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ku Bon Mu 1995-ben vette át a cég irányítását apjától. A vasárnap hosszú betegség után 73 évesen elhunyt vállalatvezető tette nemzetközileg is ismertté a céget.

A vállalat irányítását fogadott fia veszi át hamarosan, addig Ku Bon Mu testvére, a jelenlegi alelnök irányítja a céget.

Az LG Group Dél-Korea negyedik legnagyobb konglomerátuma. A társaság legfontosabb pillére az LG Electronics, amely tavaly története legnagyobb árbevételét érte el, és közel megduplázódott a nyeresége is.

Az árbevétel 61,4 ezer milliárd won (55,4 milliárd dollár, 100 won=24,91 forint) volt, csaknem 11 százalékkal haladta meg a 2016. évit. A működési eredmény 85 százalékkal 2,47 ezer milliárd wonra (2,23 milliárd dollár) nőtt, ez 2009 óta a legjobb teljesítmény.

A nyereség emelkedésében a prémium háztartási eszközök és a televíziók játszották a kulcsszerepet. A szórakoztató elektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai cikkeket gyártó LG Electronics világszerte csaknem 83 ezer alkalmazottat foglalkoztat.