Folytatódik a pereskedés az Apple és a Motorola mobilgyártó cége, a Motorola Mobility között, amelynek felvásárlása éppen folyamatban van. Mint ismeretes, a Google akvirálja a mobilgyártót. Az Apple most a bíróságon azt követeli, hogy a Motorola szolgáltasson ki információkat az akvizícióval és az Android operációs rendszer fejlesztéseivel kapcsolatban március 23-ig.

A chicagoi bíróság március 5-én az Apple javára döntött egy 2010-es szabadalmi perben, ami ellen a Motorola Mobility fellebbezett és ennek a folytatása a legújabb per. "A bíróság döntése és az Apple folyamatos megkeresései ellenére a Motorola még mindig nem szolgáltatta ki a kért dokumentumokat" - közölte az Apple.

A technológia szektorban már szinte mindennapossá váltak a szabadalmi perek, a szektor nagyobb szereplői között már gyakorlatilag nem találunk olyat, aki ne állna harcban valakivel, mondhatni, hogy a vállalatok üzleti modelljéhez már hozzátartoznak ezek a perek. Sőt, olyan cégre is akad példa, amelynek üzleti modellje, hogy szabadalmakat vásárol, majd a bírósághoz fordul mondván, hogy megsértették szabadalmait.

Az Apple számára jelenleg a Google jelenti a legnagyobb versenyt az okostelefonok és a táblagépek piacán az Android operációs rendszere miatt, amely gyorsan elfoglalta az első helyet az operációs rendszerek piacán.