Összesen 56 millió amerikai és kanadai kártyás adataihoz férhettek hozzá hackerek úgy, hogy a Home Depot kártyaelfogadó rendszerébe jutva egy eddig ismeretlen rosszindulatú szoftverrel hónapokon keresztül (áprilistól szeptemberig) lopták az adatokat - jelentette be a társaság pénteken. A céget szeptember 2-án értesítették először kártyás visszaélésekről, a rosszindulatú szoftvert azóta eltávolították a rendszerből.

A Home Depot idén indított el egy széleskörű, kártyaadatokat titkosító projektet, azonban a hackerek megelőzték őket - jelezte a lapnak két bennfentes. A projektet éppen a héten fejezték be az Egyesült Államokban. Bár még nem világos, hogy az 56 millió potenciálisan érintett plasztikból melyek adatait lopták el, több bank, így a JP Morgan és a Capital One is elkezdte visszavonni a kártyákat, és újakat bocsátanak ki helyettük.

Az áruházlánc becslése szerint durván 62 millió dolláros költséggel néznek szembe a támadás következtében szükségessé vált lépések miatt, a biztosításuk ennek kicsit több, mint harmadát, 27 millió dollárt fedez. A Home Depot nem adott ki profit warningot az eset miatt, illetve továbbra is 4,8 százalékos bevétel növekedéssel számol a pénzügyi évére vonatkozóan.