Mégis lesz ingyen zene a neten?

Értesülések szerint a Sony BMG Music Entertainment megállapodást kötött az imeem.com fáljmegosztó hálózattal, hogy termékeit elérhetővé teszi a közösségi portálon.
NAPI Online, 2007. szeptember 28. péntek, 15:36
Fotó:

A Sony mellett a kaliforniai céget szerdán már hírbe hozták a Vivendi tulajdonában lévő Universal kiadóval és az EMI Grouppal is, akik megerősítették, hogy tárgyalásokat folytatnak az imeem.com-mal a lehetséges együttműködést illetően. A tárgyalások azt követően fordultak komolyra, hogy a Warner Music Group júliusban megállapodott a zene és videó-tartalmak megosztását lehetővé tevő szolgáltatóval saját zenei tartalmainak megosztását illetően.

Az imeem számos kisebb, független lemeztársasággal már szerződést kötött, úgy mint a Nettwerk, a Beggars Group, a Matador Records, vagy az elektronikus zenéket kiadó XL Recordings, ami alapján a kiadó által feltöltött zenéért cserébe az imeem részesedést fizet az oldalon megjelenő reklámok bevételeiből.

A közösségi portál regisztrált felhasználói lehetőséget kapnak videó és hanganyagaik, így többek között zeneszámok feltöltésére is. Amennyiben az imeem.com-nak szerződése van az adott zeneszámot jegyző kiadóval, úgy a látogatók számára a teljes dal elérhetővé válik, amennyiben a szolgáltatónak nincs jogosultsága a kiadótól a zeneszámok megjelenítésére, úgy mindössze egy 30 másodperces részletet tesz elérhetővé a dalból illetve a videóból.

HOZZÁSZÓLÁSOK