Megjött az újabb brutális bankbírság

A Citigroup az elemzők által vártnál sokkal több, 7 milliárd dollárnyi (1589 milliárd forint) kártérítést kell, hogy fizessen a válság során bedőlt, kockázatos jelzálog-papírok értékesítése miatt indult amerikai kormányzati vizsgálat lezárása fejében.
MTI-Eco, 2014. július 9. szerda, 15:48
Fotó: Reuters

A Financial Times honlapján szerdán megjelent cikk szerint a banknak 4 milliárd dollárt kell fizetnie készpénzben az amerikai igazságügyi minisztériumnak, 3 milliárdot pedig a lakástulajdonosoknak, a jelzáloghitelek tőkerészének csökkentése, illetve egyes eljárási költségek átvállalása formájában. A tárgyalások a bank és a kormányzat között még folyamatban vannak, a hivatalos megegyezés a jövő hétre várható. (Mint azt kedden a Napi,hu megírta, egymás után "vadásznak le" az amerikai hatóságok német és francia bankokat, amelyek az USA tiltólistáin szereplő országokhoz tartozó ügyfelekkel üzleteltek)

Az elemzők ennél jelentősen kevesebb, mintegy 1,5 milliárd dollár értékű kárrendezésre számítottak. A Citigroup sokkal kisebb mennyiségben bocsátott ki jelzálog alapú papírokat, mint a tavaly ősszel rekordösszegű, 13 milliárd dolláros kárrendezésbe beleegyező JPMorgan Chase bank vagy a Bank of America, amellyel nem sikerült megegyeznie az igazságügyi minisztériumnak mostanáig.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

anttikufar, 2014.07.09 19:22

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

666ORDOG666, 2014.07.09 16:19

A tisztességtelen banki magatartásért megkapták a magukét, fizessenek mert ezek rossz, gonosz, komisz bankok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html