Megkezdik a palagáz-kutatást Romániában

Az amerikai Chevron két héten belül megkezdi a palagáz-kutatófúrást Romániában, ami ellen több ezren tiltakoztak tüntetéseken.
Napi.hu, 2014. április 10. csütörtök, 11:04
Fotó: Reuters

Az amerikai Chevron vállalat bejelentette, hogy két héten belül megkezdi az első, palagázt kutató fúrást a romániai Pungestiben, az ország észak-keleti részén. Az Agerpres román hírügynökség szerint a cég megkapta erre és három másik helyszínre az engedélyt a környezetvédelmi hatóságtól.

Ennek ellenére több romániai nagyvárosban vasárnap és hétfőn ezrek tüntettek a fúrások ellen, bár ezek mérete meg sem közelítette a tavalyi tiltakozásokét (képünkön). Mint a Romania Insider emlékeztetett, a Chevron már tavaly októberben megkapta valamennyi szükséges engedélyt a kutatásokhoz, de a kezdést a heves tiltakozások miatt akkor felfüggesztették. Maga a próbafúrás 90 napig fog tartani, és a cég nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy az általuk használt technológia biztonságos és nem károsítja a környezetet - írta a The Diplomat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.04.10 11:07

...könnyű más fa..závak verni a csalánt ,rablott vagyonnal ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html