Meglepetés: eladják az Opelt

A Reuters hírügynökség belső vállalati informátorokra támaszkodó értesülése szerint az amerikai General Motors (GM) előrehaladott tárgyalásokat folytat a francia PSA konszernnel európai érdekeltsége, az Opel eladásáról.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 14. kedd, 13:04
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

Az egyesülésről szóló döntés az értesülések szerint napokon belül megszülethet. Az Opel és a Peugeot már évekkel ezelőtt foglalkoztak egy együttműködés kialakításának a lehetőségével, ebből azonban végül csak néhány modell közös gyártása valósult meg.

A Peugeot szóvivője francia AFP hírügynökségnek megerősítette a General Motors vállalattal az együttműködés elmélyítéséről folyó tárgyalások tényét. Az Opel nem kommentálta az értesülést - írja az MTI.

Nem nyilatkozott a kérdésben a PSA Peugeot Citroen vállalatban egyaránt 14 százalékos részesedéssel rendelkező francia kormány és a Peugeot család sem. (A PSA-nak nem ez lenne az egyetlen felvásárlása, nemrég egy luxusmárkát szereztek meg.)

Az Opelnek tavaly sem sikerült elérnie, hogy 1999 óta első alkalommal nyereséggel zárja az évet. A 257 millió eurós veszteséget Karl-Thomas Neumann vezérigazgató a Brexit-szavazást követően bekövetkezett kedvezőtlen árfolyam-ingadozásoknak tulajdonította.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.02.14 19:28

Nekem azóta nem okozhat meglepetést, amióta a németek a VW-nel megegyező értékű nemzeti márkájukat kiadták német kézből.
Túl sokféle és darabszám van gyártva, felesleges pazarlás, szennyezés.
Volt olyan, amikor az OCTAVIA 3 ráncvarrott modellje állt a szalonban, olyan gyorsan hozták ki az újat. Még el sem tudták adni az előző kettőt, már újat gyártottak.
Korlátozni kellene az autógyártást!
Meg kell szüntetni az autóipar állami támogatását, a súlyos ezermilliárdokat.
Azt a pénzt olyan vállalkozásoknak kell adni, amelyek az emberiséget szolgálják. Víztisztító eszközök, telepek gyártói, élelmiszer előállítók, lásd most a zöldségválságot. A fagyok miatt hiány alakult ki, vagyis fűthető üvegházakra lenne szükség, most bebizonyosodott.
Afrikában nincsenek lakások, megfelelő ivóvíz, lenne mit építeni. Iskolákat, kórházakat,
Ilyeneket kell támogatni, nem az udvarra és szalonokba gyártott új autókat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2017.02.14 13:42

Nem emlékszem, hogy hasonló profilú vállalat felvásárlása sikerült volna. Kudarccal végződött a Mercedes-Chrysler, BMW-Rover, vagy a Suzuki-Volkswagen.
Ha földrajzilag és modell-portfólióban különböző céget vásárolnak fel az inkább sikeres: GM-Daewoo, Tata-Jaguar-Land Rover, Volvo -Geely, VW felvásárlások (MAN, Scania, Bentley, Lamborghini stb).
Főleg úgy, hogy a PSA-ban szintén 14,1 %-ban tulajdonos Dongfeng kapcsolata se rendeződött a Peugeot-val.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html