Az amerikai egészségügyi-kozmetikai cég értékesítése az előző év azonos időszakához képest 1,9 százalékkal, 18,84 milliárd dollárra nőtt a június végével záródott három hónapban. Ez némileg elmarad a szakértők által várt 18,95 milliárd dollártól. A J&J negyedéves adózott eredménye részvényenként 1,40 dollár lett.

Az egyszeri tételek nélküli részvényenkénti eredmény 1,83 dollár volt a június végével záródott három hónapban, 3 centtel magasabb a szakértői várakozások átlagánál, és 5,2 százalékkal múlja felül az előző év azonos időszakát.

A Johnson & Johnson január végén jelentette be, hogy mintegy 30 milliárd dollárért felvásárolja az Actelion svájci gyógyszeripari-biotechnológiai vállalatot. Így erősíti pozícióját a gyógyszerpiacon, növeli a megjelenés előtt álló gyógyszerei számát. A J&J azzal számol, hogy a felvásárlás révén azonnal nőnek bevételei és nő a részvényarányos eredménye is.

Az Európai Bizottság június elején jóváhagyta, hogy a Johnson & Johnson (J&J) 27,9 milliárd euróért felvásárolja az Acteliont. A testület a jóváhagyás közlésekor ugyanakkor aggályainak adott hangot, miszerint a vállalat dominálhat majd az altatók európai piacán, ugyanis mind az Actelion, mind a Johnson & Johnson fejleszt altatókészítményeket.

A bizottság olyan intézkedéseket vár a Johnson & Johnsontól, amelyek biztosítják Európában az egészséges versenyt ezen a területen.

A Johnson & Johnson 131 éves múltra visszatekintő vállalat, gyógyszereket, orvosi eszközöket, kozmetikumokat gyárt. A J&J leányvállalatai közé tartozik egyebek között a Janssen Pharmaceutica gyógyszercég is, amely Magyarországon is jelen van.

Az Acteliont 20 éve alapították, Magyarországon 2011 óta van jelen. Az akvizíció az Actelion honlapján közzétett közlemény szerint június 16-án le is zárult.