Meglepetést okozott a Samsung

A Samsung Electronics Co. elemzők által vártnál nagyobb profitot ért el az idei első negyedévben elsősorban amiatt, hogy okostelefonjának új változatát idén korábban dobta piacra, és emiatt megugrottak az eladásai.
MTI-Eco, 2016. április 28. csütörtök, 08:55
Fotó: Reuters

A dél-koreai cég adózott eredménye 5,3 ezer milliárd won (4,57 milliárd dollár) volt a március végén lezárt három hónapban, 14 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Elemzők jóval kisebb, 4,7 ezer milliárd won negyedéves profitra számítottak.

A Samsung Electronics értékesítési árbevétele 6 százalékkal 49,8 ezer milliárd wonra (43,4 milliárd dollár) ugrott, miközben a működési eredménye 12 százalékkal 6,676 ezer milliárd wonra emelkedett.

A Samsung Electronics a Galaxy okostelefon legújabb verzióját március 11-én dobta piacra, egy hónappal korábban, mint a tavaly forgalomba hozott új készüléket.

A mobiltelefon üzletág negyedéves működési nyeresége 3,9 ezer milliárd won volt, ami 42 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A csipgyártó üzletág működési nyeresége 10,2 százalékkal 2,6 ezer milliárd wonra esett a termék iránti keresletcsökkenés miatt.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK