Az előfizetők száma alapján a China Mobile után a világ második legnagyobb mobilszolgáltatójánál a szeptember végével záródott pénzügyi második negyedévben 1,2 százalék volt a bevétel organikus bővülése - egyebek mellett a mobiltelefon-eladások nélkül, akvizíciós változások leszámításával és a devizaárfolyam-hatások kiküszöbölésével - a három hónappal korábbi 0,8 százalékos növekedés után. Elemzők szerényebb, 0,9 százalékos növekedést vártak a második negyedévre.

Az organikus árbevétel Európában 1,3 százalékkal csökkent, Magyarországon, Görögországban, Hollandiában, Írországban, Romániában és Csehországban is nőtt, miként az Afrika, Közel-Kelet, Ázsia régióban is, ahol a növekedés 6,4 százalékos volt.

A cégcsoport kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredménye (EBITDA) 1,7 százalékkal, 5,79 milliárd fontra csökkent, de felülmúlta az elemzői várakozásokban szerepelt 5,69 milliárd fontot.

A Vodafone 1,7 milliárd font adózás utáni veszteséget jelentett a szeptember végével záródott pénzügyi évének első hat hónapjáról az egy évvel korábbi 5,42 milliárd font profit után, elsősorban az infrastrukturális költségek miatt.

A Newbury székhelyű vállalatcsoport kedden az év egészére vonatkozó EBITDA-eredmény várakozását 11,5 milliárd fontról 11,7-12 milliárd font közöttire javította.