Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Erősíti a menekültek támogatását a svéd IKEA. A cég minden egyes led-termék értékesítési árából egy eurót (1,06 dollár) átutal az ENSZ menekültügyi szervezetének (UNHCR) - jelentette a CNN Money. A befolyó pénzből alternatív energiaforrásból származó árammal ellátott világítást biztosítanak a menekülttáborokban élő családoknak.

A meglehetősen szerencsétlenül hangzó Brighter Lives for Refugees elnevezéssel indított kampány három hétig tart a világ 40 országában működő IKEA-áruházakban. A hasonló tavalyi akció 11,6 millió dollár bevételt hozott a rászorulók támogatására.

A svéd áruházlánc már a mostani kezdeményezése előtt is az UNHCR legnagyobb vállalati támogatója volt. Az ENSZ-szervezet adatai szerint 2010 óta összesen 166 millió dollár átutalásával segítette az UNHCR munkáját a szervezet görögországi, csádi, iraki és más táboraiban.

Számos további világcég támogatja az ENSZ menekülteket segítő programját. A Google, a Goldman Sachs, a Volkswagen, a Zara, az Ericcson, a Volvo, a H&M, a Brown Forman és mások több millió dollárral segítették a jótékonysági szervezet tevékenységét.