Meglepő ajánlat az IKEA-tól

A jótékonyságot a gazdasági racionalitással összekapcsoló ajánlatot tett vásárlóinak, illetve a menekülteknek a svéd IKEA bútoráruházlánc. A cég egyszerre kívánja támogatni a rászorulókat és elősegíteni az alternatív energiaforrások terjedését.
Napi.hu, 2015. november 24. kedd, 13:38
Fotó: Reuters

Erősíti a menekültek támogatását a svéd IKEA. A cég minden egyes led-termék értékesítési árából egy eurót (1,06 dollár) átutal az ENSZ menekültügyi szervezetének (UNHCR) - jelentette a CNN Money. A befolyó pénzből alternatív energiaforrásból származó árammal ellátott világítást biztosítanak a menekülttáborokban élő családoknak.

A meglehetősen szerencsétlenül hangzó Brighter Lives for Refugees elnevezéssel indított kampány három hétig tart a világ 40 országában működő IKEA-áruházakban. A hasonló tavalyi akció 11,6 millió dollár bevételt hozott a rászorulók támogatására.

A svéd áruházlánc már a mostani kezdeményezése előtt is az UNHCR legnagyobb vállalati támogatója volt. Az ENSZ-szervezet adatai szerint 2010 óta összesen 166 millió dollár átutalásával segítette az UNHCR munkáját a szervezet görögországi, csádi, iraki és más táboraiban.

Számos további világcég támogatja az ENSZ menekülteket segítő programját. A Google, a Goldman Sachs, a Volkswagen, a Zara, az Ericcson, a Volvo, a H&M, a Brown Forman és mások több millió dollárral segítették a jótékonysági szervezet tevékenységét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Balt, 2015.11.24 14:47

Mókás a fócvágent olvasni a felsorolásban. Na de ha már IKEA, ne feledkezzünk meg Ingvar Kampradról se:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ingvar_Kamprad#Fascist_involvement
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html