Meglepő bejelentés a Jysktől

A Magyarországon is jól ismert dán Jysk olyat tesz, amilyet előtte nem sok cég: áttelepíti Kínából a kelet-közép-európai régióba termelését. A kínaiak már nem elég gyorsak, miközben a vásárolók nem szeretnek várni.
Barabás Júlia, 2017. május 27. szombat, 08:19
Fotó: Napi.hu

A dán bútorgyártó Jysk áttelepíti termékei gyártását Kelet-Európába, ezen belül részben Lengyelországba - idézte a Berlingskie című lap értesülését az onet.pl. A helyszínválasztás mellett az alacsony termelés költségek és a technológiai fejlődés szólt.

A gyártást eddig Kínában végezték, de a Jysk régiós boltjaiban egyre nehezebben lehetett hozzájutni a legnépszerűbb árukhoz, mert a kínaiak hosszú szállítási határidőket vállaltak. A dánok tapasztalatai szerint a vásárlók készek lennének valamivel többet is fizetni, ha a megrendelt termékre csak néhány napot, nem pedig több hetet kellene várniuk.

A bútorgyártás áttelepítése több évig fog tartani, de ez a változtatás a cég szerint elkerülhetetlen. Az elmúlt időszakban a kínai dolgozók bérének növekedése, illetve a termelési folyamatok automatizálása miatt sokkal kifizetődőbbé vált a termékek gyártása a Dániához közelebb levő országokban.

A Jysk évente több mint 170 millió árut értékesít 2400 európai áruházában.

HOZZÁSZÓLÁSOK