Megnyílik Moszkva negyedik repülőtere - apró hibákkal

Hamarosan megnyílik az orosz főváros új repülőtere egy katonai reptér helyén, de olyan infrastrukturális hiányosságokkal, amelyek erősen kétségessé teszik használhatóságát.
Barabás T. János, 2016. február 9. kedd, 19:42
Fotó: Reuters

Március 15-dikén megnyílik a Ramenszkoje repülőtér, amely napi 24 órán át szolgálja ki az orosz fővárost. Az egykor a Buran elvetélt orosz űrsiklóhoz tervezett és kísérleti katonai repülésekhez jelenleg is használt bázis méretét tekintve valamennyi jelenlegi repülőgép fogadására alkalmas - csak az utasokkal lesznek problémái.

Az első hónapban 50-60 ezer vendéget tud kezelni, éves kapacitása a Gazeta.ru szerint hamarosan eléri az 1,9 millió főt. A tervek szerint két év alatt válhat Moszkva negyedik nemzetközi repülőterévé, de teljes kapacitását Ramport néven csak 2020-ra éri el évi 12 milliós utasforgalommal. Építői büszkén számoltak be a várható fejlődésről, különös tekintettel arra, hogy a projektbe a nyugati szankciók ellenére a Rosztek állami konglomerátumnak sikerült bevonni a litván Avia Solutions Groupot, amely 1 milliárd rubelt (27 millió dollár) fektet saját pénzéből a 10 milliárd rubeles projektbe, és 8,3 milliárd rubelnyi (230 millió dollár) hitelt. A telket és az épületeket a Rosztek adja.

A legnagyobb problémának a közlekedés ígérkezik. A The Moscow Times újságíróinak autóval közel három órát tartott kijutni és Moszkva központjából megtenni a 25 kilométeres távolságot a repülőtérre a gyakori dugók miatt. Problémát jelenthet az osztozkodás a légierővel is, ugyanis a repülőtér továbbra is rendelkezésére áll a kísérleti katonai gépeknek, ráadásul azoknak biztosítana elsőbbséget.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Daniel Dakota, 2016.02.09 21:14

Hát, az oroszoknál semmi nem lehet jó. ez alapvető a libsibolsi propagandában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html