Megnyílt a 100. magyarországi McDonald 's

Győrött nyílt meg a 100. magyar McDonald's étterem pénteken.
NAPI, 2009. augusztus 28. péntek, 15:19

A beruházásra 700 millió forintot költöttek, az étterem 60 dolgozónak biztosít munkalehetőséget - közölte Radek Janalík, a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón.

A több mint 4000 négyzetméteres telken 500 négyzetméteres épületet emeltek a városból Pápa felé kivezető főút mentén. Naponta 2-3000 vendéget vár az étterem, számítanak arra, hogy a közeli üzletközpont és az egyre növekvő tranzitforgalom is növeli a vendégek számát.

A beruházás keretében több mint 60 millió forintot költöttek a közúti csomópont átépítésére, hogy az autósok könnyen megközelíthessék a létesítményt. A fejlesztés 15-20 év alatt térül meg - mondta Gróf Tibor, a kft. hálózatfejlesztési igazgatója az MTI érdeklődésére.

A hálózat bővítését folytatják: a következő McDonald's éttermet jövőre Budaörsön nyitják. Ezzel párhuzamosan folyamatosan újítják fel a régóta működő egységeket. Mostanáig negyven megfiatalításával végeztek. Fejlesztésre, felújításra az idén 1,8 milliárd forintot költ a társaság, amelynek éves forgalma megközelíti a 40 milliárd forintot.

Gróf Tibor közölte: a vállalat mai értéken számolva közel 40 milliárd forintos invesztíciót hajtott végre Magyarországon 1988 óta, amikor az első étterme megnyílt Budapesten.

HOZZÁSZÓLÁSOK