Megötszörözte nyereségét a MOL horvát érdekeltsége

Az Ina a második negyedévben a gáztározó-üzletág értékesítéséből adódó bevétellel kompenzálta 42 százalékos árbevétel-csökkenését.
Leszák Tamás, 2009. augusztus 14. péntek, 13:00
Fotó:

Az Ina Industrija Nafte második negyedéves nyeresége 199 millió dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 43 millióról, főként a gázüzletág eladása következtében - írja a Bloomberg.

Árbevétele ugyanezen idő alatt 42 százalékkal, 895 millió dollárra csökkent. A MOL 47 százalékos tulajdonában lévő társaság még januárban állapodott meg az állami tulajdonú Plinacro-val, gáztározó-üzletágának 97 millió dollárért való eladásáról. Az első negyedévből származó veszteségek egy részét pedig az amerikai dollár gyengülése kompenzálta a második három hónap során.

A jövőre nézve a növekvő olajár és a kereslet növekedése nyit azon optimizmusra okot adó kilátásokat, hogy elértük a recesszió legmélyebb pontját - közölte a vállalat.

Az Ina részvényárfolyama 0,4 százalékot emelkedett a zágrábi kereskedés első óráiban, január óta 25 százalékos pluszban, éves szinten viszont 50 százalékos mínuszban van.

HOZZÁSZÓLÁSOK