Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - hétfői beszámolója szerint Harry és a nemrégiben nősült Vilmos gyorstalpaló tanfolyamon képezte ki a felséges nagyszülőt az iPad használatára. A lap egyik udvari bennfentese elmondta, hogy a királynőre "mély benyomást tettek" a két hercegi unoka által bemutatott alkalmazási lehetőségek.

A brit uralkodóról - aki a II. világháború idején, még hercegnőnként autószerelői képesítést szerzett, és a brit hadsereg teherautóit javította - már eddig is köztudott volt technikai érdeklődése, és az is, hogy egyáltalán nem idegenkedik az internet és a mobil távközlés legújabb csodáitól sem. A Buckingham-palota tavaly nyáron megjelent a Flickr fényképmegosztó portálon, két éve létrehozták az uralkodóház Twitter-profilját, 2007-ben pedig a YouTube videomegosztó portálon létesítetek külön csatornát a brit királyi családnak.

Vilmos herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő - polgári nevén Kate Middleton - április végi esküvője alkalmából a palota alaposan kihasználta ezeket a kommunikációs csatornákat, amelyeken fotók, videók, szöveges kommentárok és információk özöne jelent meg az ifjú párról és a menyegzőről. A szertartást egyenesben közvetítették a YouTube-on.

Az udvarnak már 1997 óta saját honlapja van, amely a www.royal.gov.uk címen kereshető fel. Öles szalagcímek adták az alattvalók tudomására, amikor a királynő 2003-ban elküldte első sms-ét, két évre rá pedig megvásárolta első iPod multimédiás lejátszóját, amely korabeli hírek szerint ugyancsak "komoly benyomást" tett rá.