Míg a hétvégén a Wall Street Journal még a GM lehetséges csődjéről cikkezett, vasárnap egy neve elhallgatását kérő vezető beosztású kormányzati tisztviselő már a következő lehetséges lépésekről nyilatkozott a Reutersnek.

Elmondása szerint a korábban felmerült "autócár" kinevezése helyett Obama Timothy Geithner pénzügyminisztert jelölné ki a "nagy hármaknak" nyújtott mentőcsomag felügyeletével, valamint egy új, magas szintű munkacsoport társvezetőjévé nevezné ki Lawrence Summers-szel, a Fehér Ház pénzügyi tanácsadójával egyetemben. A Presidential Task Force on Autos elnevezésű panel további tagjai a pénzügy-, a munkaügyi-, közlekedési-, kereskedelmi- és energiaügyi minisztériumból kerülnek majd ki.

Arról már nem szól az értesülés, hogy az Elnök Napja elnevezésű ünnepről hétfőn visszatérő Obama, mikor és miként jelenti be az autóipar gatyába rázására vonatkozó kormányzati stratégiát.

Mindazonáltal a General Motors és a Chrysler keddig kötelesek új versenyképesség-javító és fenntarthatósági tervek bemutatására, cserében a 13,4 milliárd dolláros áthidaló hitelért, amelyet még Bush elnökségének végnapjaiban szavazott meg a törvényhozás.