Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Azután döntöttek a másnapra tervezett sztrájk elhalasztásáról, hogy Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő leváltotta a LOT felügyelőbizottságának elnökét, Józef Aleszczykot - írta az MTI.

A LOT pilótáit tömörítő szakszervezet vezetője, Adam Rzeszot nyilatkozata szerint várják Morawiecki további lépéseit, amelyek a légitársaság vezetése és a szakszervezetek közötti megegyezést céloznák. Ezek hiányában május közepén újból sztrájkot hirdetnek.

Amennyiben a cég vezetése közben megpróbálná megfélemlíteni az alkalmazottakat, azonnali sztrájkot hirdetnek. A LOT szóvivője hétfőn közölte: a sztrájk bejelentése máris veszteséget okozott, jelentősen csökkent a repülőjegyek eladása, a kártérítést a szakszervezeteken kérik majd számon.

A szakszervezetek kifogásolják a légitársaság jelenlegi bérkifizetési szabályzatát. A korábbi szabályzatot 2013-ban megváltoztatták a LOT átalakítása miatt. A jelenlegi bérkifizetési szabályzat a pilóták esetében a fizetést a repülési óraszámtól teszi függővé. A szakszervezetek azt sem helyeslik, hogy az új alkalmazottakat, köztük utaskísérőket, gyakran nem munkaszerződés alapján, hanem egyéni vállalkozóként foglalkoztatják.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.