A dolgozók többségétől, összesen 150 embertől megválik az üzem, ők végkielégítést és szakmai továbblépéshez szükséges segítséget kapnak- tette hozzá Whitlie. Az elmúlt másfél év alatt a román sörpiac 25 százalékkal zsugorodott, ami jelentős átszervezésre kényszeríttette a vállalatot. 

Az április-szeptember időszakban a piacvezető Ursus bevételei 11 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest - derül ki a cég közleményéből - indokolta a döntést a cégvezető. A kolozsvári kereskedelmi kamara adatai szerint, a SABMiller román leánya tavaly 285 millió eurós forgalom mellett 7,5 millió bruttó nyereséget könyvelhetett el. Az Ursusnak a kolozsvári a temesvári, a buzaui és a brassói gyárában összesen 1700 alkalmazottja volt.

A vállalat országosan is legismertebb terméke az Ursus sör, de portfoliójába tartozik emellett a Timisoreana, a Ciucas, a Stejar, az Azuga, a Redd's, a Peroni Nastro Azzurro, a Miller és Pilsner Urquell sörmárkák is. 


A SABMiller a 2009 és 2010 márciusa között 5,1 millió hektoliter sört értékesített Romániában, 10 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A vállalat vezetése az 2010-es év második felére további visszaesésre számít, ami a kormány júliusban bevezetett megszorító intézkedéseinek és az áfa-emelésnek tudható be. A SABMiller borulátó előrejelzése szerint a román sörpiac alig három- négy év múlva éri el ismét a 2008-as eladási rekordokat.