Megtartaná az Opelt a GM?

A német autógyár pozíciói erősödtek a roncsprémium programoknak köszönhetően, így lehet, hogy a GM igazgatósága eláll az Opel eladásától. Eközben a német kormány sürgeti a feleket, hogy jussanak megállapodásra. A héten folytatódhatnak a tárgyalások.
NAPI, 2009. augusztus 24. hétfő, 09:12

A General Motors tanácsadói azt javasolják az igazgatóságnak, hogy álljon el az Opel eladásától, ezzel fenntartva európai és oroszországi pozícióit és más európai kormányoktól próbáljon meg segítséget kérni- írja a Bloomberg.

A GM igazgatósága, mely a csődvédelem bejelentése óta jelentősen átalakult, megkérdőjelezi elődeik döntését az Opel eladása kapcsán. Az alternatív lehetőséget alátámasztja, hogy az Opel a negyedik negyedévben új hitelek felvétele nélkül is működőképes lesz és jelentősen erősödött a német autógyár pozíciója a roncsprémium programoknak köszönhetően.

A múlt heti tárgyalások ugyan sikertelenül fejeződtek be, de a német gazdasági miniszter, Karl-Theodor zu Guttenberg szerint a héten folytatódnak a megbeszélések az Opel eladásáról. Angela Merkel kancellár továbbra is kiáll a német autógyár értékesítése mellett és sürgeti a feleket, hogy mihamarabbi állapodjanak meg. Az Opel gazdasági helyzetének rendezése miatt minél hamarabb megegyezésre kell jutniuk a feleknek - mondta a Magna ajánlatát pártfogoló Merkel. Még mindig nagyobb az esélye annak, hogy elkel az Opel, míg a legkisebb valószínűségű esemény a fizetésképtelenség bejelentése - vélik névtelenségbe burkolózó források.

HOZZÁSZÓLÁSOK