Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csoport közölte, a cég az összes európai piacán három számjegyű növekedést tapasztalt a külföldre utazók mobilinternetes adatforgalmában, és kisebb mértékben ugyan, de a beszédhívások forgalma is emelkedett. Kiemelték: a norvég Telenor idén júliusban 103, a svéd leányvállalat 300, a dán 120, a bolgár pedig június-júliusban 240 százalékos növekedést regisztrált mobilinternet forgalmában a tavalyi év azonos időszakához képest.

A bővülés a Telenor szerint annak köszönhető, hogy a cég az európai piacokon olcsóbbá és egyszerűbbé tette a külföldi mobilhasználatot és figyelembe vette azt, hogy az ügyfelek többsége már utazás közben is el akarja érni az internetet.

A Telenor Magyarország az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a magyar ügyfelek külföldön idén augusztusban 4 terabyte-tal több adatot forgalmaztak az előző év azonos időszakához képest. A magyar ügyfelek külföldön több mint háromszoros növekedést produkáltak az előző év azonos időszakához képest, míg a külföldön adatot használó Telenor ügyfelek száma idén júniusban 25, júliusban 34, augusztusban 38 ezerrel - több mint 60 százalékkal - nőtt. Ennek hátterében részben az áll, hogy az ügyfelek a nyári szezonban kiemelkedő számban vették igénybe a nagy adatmennyiséget tartalmazó hetijegyeket, a cég több mint 15 ezer 1 vagy 2 gigabyte-os adatjegyet adott el.

A hálózati statisztikák alapján a Telenor skandináviai ügyfeleinek többsége a Baltikum országai mellett Spanyolországban és Németországban használja a legtöbbet mobiltelefonját.

A távközlési cég adatai szerint a szerbiai és montenegrói leányvállalatánál tavaly óta több mint duplájára nőtt a roamingolók mobilinternetes forgalma. A hálózati statisztikák alapján a szerb ügyfelek többsége Montenegróban, Boszniában és Görögországban, a Telenor Montenegro ügyfeleinek többsége pedig Szerbiában, Boszniában és Horvátországban használja a mobilját.