Megugrott az Air France-KLM vesztesége

A növekvő árbevétel ellenére 30 százalékkal csökkent az Air France-KLM csoport adózott eredménye tavaly az egy évvel korábbihoz képest.
Domokos László, 2020. február 20. csütörtök, 13:59
Fotó: Napi.hu

Előrejelzésében az Air France-KLM azt írta, a koronavírus miatti közlekedési korlátozások elsősorban az ázsiai piacokat érintik, és emiatt az első negyedévben az egységbevételek csökkenésére számítanak. A február-áprilisi időszakban mintegy 150-200 millió eurós kárral számol a francia-holland társaság.

A cég honlapján csütörtökön közzétett eredménykimutatás szerint az Air France, a KLM és a diszkont Transavia 2,7 százalékkal 104 millióra növelte éves utasforgalmát, ennek is köszönhetően az árbevétel 3,7 százalékkal 27,1 milliárd euróra javult - számolt be az MTI.

Az üzemi eredmény ugyanakkor 18 százalékkal 1,1 milliárd euróra, az adózott eredmény pedig 33 százalékkal 270 millió euróra romlott az egy évvel korábbihoz képest. A társaság szerint ennek oka a magasabb kerozinár, illetve az éleződő verseny.

A bontás szerint az Air France 280 millió eurós üzemi eredménnyel zárt, ami 12,8 százalékkal alacsonyabb, mint 2018-ban. A KLM 21,8 százalékkal rosszabb üzemi eredményről adott számot, a holland királyi légitársaság azonban még így is 853 millió eurós nyereséggel zárt.

HOZZÁSZÓLÁSOK