Megújult a Yahoo

A Yahoo Inc. hétfőn bemutatta az új keresőrendszerét, a megújult Yahoo Search-öt.
NAPI Online, 2007. október 2. kedd, 13:39
Fotó:

A második legnagyobb internetes keresőmotort üzemeltető Yahoo a Google-lal folytatott verseny újabb állomásaként megújította a keresőrendszerét - adta hírül a Marketwatch.com. A rendszer szembetűnő újdonsága az "univerzális kereső" alkalmazása, amely már korábban beépült a legnagyobb keresőmotorokba. Az új Yahoo Search keresőtippekkel is ellátja felhasználóit, hasonlóan vetélytársaihoz.

Az univerzális kereső szolgáltatás segítségével mostantól a felhasználók a Yahoo Search-csel zeneszámokat, fotókat illetve videókat is megtalálhatnak a világhálón, valamint on-line könyvek tartalmát is kereshetik. A jövőben a Yahoo zeneszolgáltatásának és a Flickr fotó-megosztó oldalnak a releváns tartalmai, valamint az Upcoming.com moziműsorai és előzetesei is megtalálhatóak lesznek a keresési eredmények között, ezzel - valamint a keresőmotor, a Yahoo Answers által generált saját adatokkal - egészültek ki a korábban elérhető weblap-tartalmakra mutató keresőeredmények.

Az újítást azt követően hozták nyilvánosságra, hogy a Microsoft Corp. egy héttel korábban ugyancsak felújította a keresőrendszerét, hogy versenyben maradhasson a piacvezető Google.com-mal szemben - számolt be a Bloomberg.

HOZZÁSZÓLÁSOK