Megvádolták az Ikeát - rossz irányba mennek a dolgok

Magyarázkodásra kényszerült az olasz Ikea, miután kirúgtak egy kisgyerekes anyukát - írja az Index.hu az olasz Local nyomán.
Szász Péter, 2017. november 29. szerda, 21:14
Fotó: Reuters

A 39 éves Marica Ricutti egyedülálló anyaként dolgozott a corsicói Ikea kávézójában, amikor a cégnél eltöltött 17 év után kirúgták, mert nem tudtak megegyezni az időbeosztásával kapcsolatban. A főnökei arra kérték Maricát, hogy reggel 9 helyett 7-kor kezdje a műszakjait, ami számára lehetetlen volt, mert reggelente neki kell a gyerekeit iskolába vinnie, ráadásul az egyik gyereke mozgássérült, őt hetente egyszer terápiára is kell vinnie - olvasható a portálon.

A főnökei nem engedték meg neki a 9 órás kezdést, ezért kétszer figyelmeztették, hogy nem tartotta be a munkakezdés idejét, majd kirúgták.

A Ricuttit védő szakszervezetis ügyvéd szerint az Ikeánál megváltoztak a dolgok az elmúlt években, más lett a hangvétel a cégen belül. Kedden a dolgozók kétórás sztrájkot tartottak és december 5-én is terveznek egyet.

Miután bejárta a hír az egész olasz sajtót, az Ikea kiadott egy közleményt, hogy igyekeznek teljes körűen kivizsgálni majd a történet minden részletét.

HOZZÁSZÓLÁSOK