Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Készül a privatizálandó vállalatok bővített listája, előre nem bocsátkozom részletekbe, nagy munkáról van szó, de az Aeroflot alighanem szerepelni fog a listán - mondta Alekszej Kudrin hétfőn Moszkvában újságírók előtt. Végleges döntés született, hogy az orosz állam kivonul a gazdasági tevékenységből - tette hozzá.

Az állam a legközelebbi 3-5 évben gyakorlatilag meg akar szabadulni a tulajdonában lévő, kulcsfontosságú társaságok ellenőrző pakettjeitől a pénzügyi, a kőolajipari, a távközlési, valamint a közlekedési és szállítási szektorban, kezdve a Szovkomflot kereskedelmi hajózási társasággal és az Aeroflot légitársasággal - mondta Kudrin, aki egyben a miniszterelnök első helyettese.

Ami a privatizációból származó, várható bevételeket illeti, Kudrin emlékeztetett rá, hogy az eddigi lista alapján a következő három évben mintegy 30 milliárd dollárra számítottak, s azt mondta, a bővített listából ennél 25-50 százalékkal többet remélnek, de ez a értékbecslésektől függ, amelyek még csak ezután kerülnek sorra.