Megvan, mikor indulhat a Déli Áramlat

A földgázvezeték építése 2010 novembere környékén kezdődhet.
NAPI, 2009. augusztus 6. csütörtök, 19:35
Fotó:

Oroszország valamikor 2010 november 1-jéhez közeli időpontban kezdheti el építeni a Déli Áramlat földgázvezetéket - idézte a Bloomberg Igor Szecsin orosz miniszterelnök-helyettest. Szecsin Ankarában nyilatkozva azt is elmondta, hogy Moszkva valószínűleg heteken belül nullára csökkenti majd a kelet-szibériában kitermelt olaj exportvámját.

Törökország megállapodott Oroszországgal, hogy átengedi területi vizein a Déli Áramlatot, amely az Európai Unió által tervezett Nabucco gázvezeték szállítási képességének mintegy kétszeresét lesz képes Oroszországból Európába juttatni a hagyományos tranzitországok (Ukrajna, Belarusz) megkerülésével. Az oroszok - a Nabucco részvényeseihez hasonlóan - nem engedtek a törökök követelésének, miszerint a beérkező gázt vagy annak egy részét ők adhassák el. Szakértők szerint az orosz-török megállapodás miatt tovább csökkentek a Nabucco esélyei.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

oszibarack, 2009.08.07 10:24

Törökország megállapodott Oroszországgal, hogy átengedi területi vizein a Déli Áramlatot...

Ez roppant érdekes mivel minden eddigi információ szerint a törököknek ehhez semmi köze!

T. szerk.!
Volna kedves megerősíteni vagy javítani? A Kék Áramlat az arra megy. Kapacitása a Nabucco fele, a Déli Áramlat negyede.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html