Megvásárolja az AXA romániai életbiztosítóját a Vienna Insurance Group

Megvásárolja a romániai AXA Life Insurance S.A. (AXA Life) életbiztosítót a Vienna Insurance Group (VIG) - közölte a felvásárló osztrák biztosító.
MTI, 2016. augusztus 4. csütörtök, 18:58
Fotó: Reuters

A tájékoztatás szerint az akvizícióról szóló szerződést 2016 augusztus 3-án írták alá. A vevő a VIG konszern két vállalata, a BCR Life és az Omniasig, a felvásárlást a helyi hatóságok jóváhagyták. Az AXA Life bruttó díjbevétele 2015-ben meghaladta a 4,5 millió eurót - olvasható a közleményben.

A közlemény idézi a VIG vezérigazgatóját, Elisabeth Stadlert, aki kifejtette: a romániai életbiztosítási piac 11 százalékkal bővült tavaly, valamint a 14,4 százalékos piaci részesedéssel rendelkező BCR Life is jelentős növekedést könyvelt el. A vezérigazgató biztatónak találta továbbá, hogy a romániai fogyasztás gyors növekedésének eredményeként elemzők több mint 4 százalékos GDP növekedésre számítanak idén, jövőre és 2018-ban pedig 3,5 százalékra.

Az osztrák VIG 2014 óta van jelen Magyarországon, három biztosítótársaságot (UNION Biztosító, Erste Biztosító, Viennalife Biztosító) működtet.

HOZZÁSZÓLÁSOK