Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A The Daily Beast portál publicistái az összesítéshez négy kategóriát határoztak meg: a naponta elfogyasztott kalória mennyiségét, a tévé előtt töltött órák hosszát és az internethasználati szokásokat vetették össze a sportolási hajlandósággal. A vonatkozó adatokat a ComScore tavalyi adatgyűjtése, az ENSZ 2009-es statisztikai évkönyve, valamint az OECD 2009-es "Society at a Glance" című jelentését felhasználva gyűjtötték össze; míg a nevezett 24 országot azon OECD-tagok közül választottak ki, amelyekről az elemzéshez szükséges kategóriákban kellő mennyiségű adat állt rendelkezésre.

Az összesítést az Egyesült Államok nyerte, amely a sportolástól való idegenkedés és az internethasználat gyakoriságának rajtszámában a bronzérmet vihette haza, míg a kalória bevitel és a tévé előtt töltött órák számát tekintve aranyérmes helyezést ért el. A dobogó második fokára az idei téli olimpiának otthont adó Kanada állhatott fel. Az USA északi szomszédja lakosainak minden más országnál nagyobb arányú internethasználati szokásainak köszönheti sikerét. A bronzérmet Belgium kapta. A helyiek a vizsgált 24 ország közül másodikként végeztek a kalóriabevitel arányát nézve.

Egy fokkal maradt le a dobogós helyezésről Törökország, amelynek lakói sportolástól való idegenkedésükkel teljesítettek minden nemzetnél jobban, míg Nagy-Britannia ugyanebben a kategóriában nyert ezüstérmével szerezte meg az ötödik helyet. A hatodik helyezett Lengyelország és a hetedik Mexikó a tévé előtt ülés versenyszámában teljesített kiemelkedően, a bronz-, illetve ezüstérmet szerezve meg. Az első tíz helyezett között Franciaország, Németország és Portugália kapott még helyet.

A további listán szereplő Írország a kalóriabevitel tekintetében lett bronzérmes, de a tévé és internet előtt töltött órák számát tekintve egészségesebben teljesített, így a kutatók a 14. helyre sorolták. Dél-Korea az internethasználatot tekintve rögtön Kanada után áll, de mivel a helyiek kevesebbet esznek, tévéznék, és nem utálnak annyira mozogni az ország a 15. helyezettként került a listára. Az összesítés végén Finnország, Ausztria, Új-Zéland, Svédország és az adatok szerint a legkevesebbet tévéző nemzet, Svájc szerepel.