Menekíti embereit a Morgan Stanley

A Morgan Stanley kezdetben 300 dolgozóját telepíti át más országokba Londonból, miután Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból - közölték a helyzetet jól ismerő források.
Szász Péter, 2017. február 23. csütörtök, 17:52
Fotó: Reuters

Rájuk hivatkozva a Bloomberg üzleti hírszolgáltató arról számolt be csütörtökön, hogy az amerikai globális befektetési bankcsoport Frankfurtba vagy Dublinba irányítja át dolgozóinak egy részét első lépésben Londonból.

Colm Kelleher, a Morgan Stanley elnöke még tavaly azt mondta, hogy a ház egyes üzleti tevékenységeit át kell majd telepíteni Londonból a kontinensre, ha nem születik megállapodás a "passporting" jogokról, az EU kontinentális piacaira, főleg az euróövezeti piacokra bejárást biztosító szolgáltatási engedélyekről a Brexit-tárgyalásokon.

Az EU egészére vonatkozó "passporting" elvesztése más pénzügyi intézményeket is az Európai Unióba való áthelyezésére kényszerítheti. Egyes bankok, így a JPMorgan és az HSBC már utaltak arra, hogy a Brexit miatt több ezer állás szűntethetnek meg a szigetországban és tehetnek át az EU-ba.

HOZZÁSZÓLÁSOK