Egyedülálló ajánlattal állt elő az orosz Szokol repülőgépgyár és egy svájci utazási iroda: ügyfeleik tehetnek egy repülést egy orosz MiG-29-es vadászrepülővel. Ez volt mostanáig a legnépszerűbb orosz vadász, az amerikai F-16-os vetélytársa, többek között ebből a modellből álltak a magyar légierő gépei is, de az egész világra exportálták különböző változatait.

A MiGFlug vállalat a MiG-29UB kétüléses tanuló-gyakorló modellt használja az utazáshoz. A legolcsóbb repülés 25 perces és 12 466 dollárba kerül, de ez alatt a gép nem lépi át a hangsebességet - ahhoz rá kell fizetni további 2 168 dollárt, aminek fejében nemcsak a nagyobb sebesség élményét, hanem plusz 20 percnyi szárnyalást kap az ügyfél.

A tapasztalt pilótával nem csak egy sima repülés jár. A kedves utas kipróbálhatja, milyen érzés az űrhajós kiképzés legalább egy része, a 9-G-s gyorsulás, amikor testsúlya a kilencszeresére nő meg, átélheti a leghajmeresztőbb műrepülő figurákat - amelyek mellesleg különleges manőverező képességének köszönhetően a MiG-29-es erősségei közé tartoznak: az Immelman-kanyart, a zuhanórepülést, a dugóhúzót, a hordót fejjel lefelé repülve - írta a Popular Mechanics.

És ez még nem minden - 19 ezer dollárért egy órás úttal a világűr pereméig viszik fel az utast, ahonnan már látható a Föld görbülete - ennél csak az űrhajósok jutnak magasabbra.
Az árban benne van a kötelező orvosi vizsgálat is, és az utazásra legalább 50 nappal előbb kell bejelentkezni, hogy az orosz hatóságoknak legyen ideje ellenőrizni az utast - a repülésre ugyanis az orosz katonai légtérben kerül sor.