Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint 900 ezer eladott autó, ami rekordszintet jelent, valamint 12,6 milliárd eurós árbevétel, közel 1,1 milliárd eurós eredmény - ezek a legfontosabb adatok a Volkswagen-csoporthoz tartozó cseh Skoda most megjelent kilenchavi beszámolójából.

Az eladások közel 8 százalékkal nőttek, a bevétel 2,1 százalékkal gyarapodott, a működési eredmény viszont 10 százalékkal csökkent.

Utóbbi visszaesésről Klaus-Dieter Schürmann, a Skoda Auto igazgatótanácsának a pénzügy területéért felelős tagja azt mondta: "A szigorúbb kipufogógáz- és szén-dioxid-kibocsátási előírások a teljes autóipart nagy kihívás elé állítják. Az új termékek és az elektromos mobilitás, valamint a jövő megfelelő technikáinak szükséges ráfordításai éppúgy megjelennek az aktuális eredményekben, mint a devizaárfolyamok alakulásának negatív hatásai és az idén áprilisban hatályba lépett új bérmegállapodás következtében megnövekedett személyügyi költségek. E negatív hatások ellensúlyozására a ©KODA már 2018 első félévében kiegészítő eredményjavító programot indított."

A gyorsjelentés adataiból kiderül, hogy a működési eredményből mennyi jut átlagosan egy-egy eladott Skodára: 1153 euró (370 ezer forint), egy évvel korábban ugyanez az összeg magasabb, 1384 euró volt.