Mentőövet dobtak a Fiat Chryslernek is

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) elfogadta a koronavírus-válság negatív következményeinek enyhítésére szolgáló állami hitelgarancia feltételeit - írja az MTI.
Domokos Erika, 2020. június 21. vasárnap, 19:57
Fotó: Napi.hu

Az olasz Il Sole 24 Ore lap vasárnapi beszámolója szerint az olasz-amerikai FCA beleegyezett például a munkahelyek megőrzésébe is 2023-ig. A támogatás feltételeinek be nem tartása esetén pedig több milliárdos bírságot lesz kénytelen fizetni.

Az amerikai-olasz FCA autóipari konszern az állami hitelgaranciával nyújtott támogatásól az olasz lap beszámolója szerint 5,2 milliárd eurót invesztál meglévő és jövőbeni beruházási projektjeibe és 1,2 milliárd eurót külföldi beszállítói láncába.

Az olasz számvevőszék már áldását adta a 80 százalékban a Bank Intesa San Paolo és 20 százalékban SACE pénzintézet által nyújtandó hitelkeretre. A végső szót azonban Roberto Gualtieri gazdasági miniszter mondja majd ki a hitel felszabadításában.

A Fiat Chrysler 55 ezer alkalmazottat foglalkoztat Olaszországban. Az olasz állami hitelgarancia odaítélése azért ütközött akadályokba, mert a konszern anyavállalatának a székhelye Amszterdamban van.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sancho12, 2020.06.21 21:03

@europeer: Szegény AUDI-t is kel egy kicsit támogatni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.06.21 20:52

Szegény autógyártók, nem győznek 100 milliárdos osztalékot fizetni, de dobálják nekik a milliárdokat.
Csak ez a sok rohadék politikus ne lenne....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html