Mi lesz az új paksi blokkal? Reagált a Roszatom

A Roszatom cáfolja, hogy berendezéseket szállított volna a Krím félszigetre.
Napi.hu, 2016. július 14. csütörtök, 16:21
Fotó: Napi.hu

A Roszatom reagált arra a Kommerszant című napilapban megjelent és a magyar sajtó által is átvett információra, amely szerint berendezést szállított volna a Krím félszigeten létesülő hőerőművi blokk számára, és ezzel a nyugati szankciókat kockáztatná.

A Kommerszant írásában szereplő, a Roszatomhoz tartozó, irányítástechnika fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Duhov Intézet közleménye szerint nem szállított berendezést a Krím félszigetre, miután ki sem írták a tendert a Krím félszigeti hőerőművek építésére - írta közleményében az orosz vállalat.

Korábban a 444.hu írta az orosz lapra hivatkozva, hogy a Roszatom megrendelést kapott a Krím-félszigeten lévő erőmű fejlesztéséhez. A jelenleg érvényben lévő nyugati szankciós politikának egyik alapvetése, hogy az a cég, amely az Oroszország által megszállt Krímben dolgozik, nem juthat megrendeléshez sem az EU-ban, sem pedig az USA-ban. Így a Roszatom is feketelistára kerülhet, ami meghiúsítaná az új paksi blokk építését is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.07.14 18:39

Mi lesz az új paksi blokkal?
Mi lenne, gondolom, majd szépen drágul.
A fideszesek szeretik a régi elvtársakat, nekik fizetnek a metrófejújítás miatt, és a katonai helikopterek felújítása miatt.
Köpködnek a szovjetekre, betiltották a vörös csillagot, ami karácsonyi dísz is például, de közben nyalják a nagy orosz segget.
hortit mossák, fasiszta emlékművet állítanak, és az oroszokat nyalják.
Undorító.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html