Fellázadtak a Microsoft alkalmazottai - egy 480 millió dolláros szerződést rúgatnának fel

A Microsoftnak péntekig 94 munkatársa írta alá a petíciót, melyben arra kérik a céget: álljon el egy az amerikai hadsereggel kötött 480 millió dolláros szerződéstől, és mindenfajta hadiipari fejlesztéstől - írja a Reuters.
Szabó Zsuzsanna, 2019. február 24. vasárnap, 07:20
Fotó: AFP - Drew Angerer/Getty Images/AFP

A Microsoft tavaly novemberben nyert tendert a cég, ekkor azt vállalta el, hogy legalább 2500 működő "kiterjesztett valóság headsetet" szállít le a katonáknak. Ezeket csatatéren és kiképzésen egyaránt használnák, növelve így a katonák "halálosságát, mobilitását és szituációs éberségét" - írja a Reutersre hivatkozva a Népszava.

"Nem fegyverek fejlesztésére szerződtünk, és követeljük a beleszólást abba, hogy hogyan használják fel a munkánkat"
- olvasható a dolgozók tiltakozásul megfogalmazott, a Twitteren közzétett levelében. Azt kérik a vállalattól, hogy dolgozzon ki egy nyilvános irányelvet arra nézve, hogy hol lehet alkalmazni a technológiáját.

A Microsoft közleményben úgy kommentálta a kezdeményezést: mindig örül, ha visszajelzést kap munkatársaitól. Emellett viszont elkötelezett a hadsereg segítésében. Az amerikai hadsereg egyáltalán nem reagált a hírre.

Pénteken a hírre a Microsoft részvényei 7 centtel 110,90 dollárra estek a tőzsdezárást követően.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.02.24 08:05

A katonák biztonsága persze nem számít, ugye? Miből akartok fizetést, ha finnyáskodtok? Ha ti nem csináljátok, majd megcsinálja más.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html