Microsoft újra támad

A szoftveróriás most a Facebookot környékezi.
NAPI Online, 2008. május 9. péntek, 14:28
Fotó:

A Yahoo felvásárlásnak sikertelenségét követően a Microsoft más lehetőségek után néz - írja a Hwsw.hu. A szoftveróriás képviselői a Facebookot keresték meg, hogy nyitottak lennének-e tárgyalásokra egy esetleges eladással kapcsolatban.

Először az AllThingsDigital online technológiai magazin értesült arról, hogy a Microsoft puhatolózott a Facebooknál. A szoftvercég egyelőre csupán a vezetőség hozzáállását kívánta felmérni, a két fél között nem folyik aktív párbeszéd a témában - idézi a Hwsw.hu az ügyhöz közel álló anonim forrására hivatkozva a Wall Street Journalt.

A Microsoft tavaly októberben 240 millió dollárért 1,6 százalékos részesedést szerzett a Facebookban, 2006-ban pedig stratégiai megállapodást kötött a közösségi oldallal célzott hirdetések kiszolgálásáról, éppen ezért felvásárlása nélkül is már megszerezte hirdetési felületének nagy részét.

A Facebook egyébként 300-350 millió dollár árbevételt remél az idei évre reklámbevételekből, ami a korábbihoz képest 100-133 százalékos éves növekedést jelentene.

Mint ismert, a Microsoft a Yahoo-ra 40 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett, amit a cég nem fogadott el. A szoftveróriás május 3-án visszavonta az ajánlatát.

HOZZÁSZÓLÁSOK