Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nagydíjra nem lesz hatással, hogy az amerikai Liberty Media cég válik a Formula-1 többségi tulajdonosává, hiszen 2026-ig aláírt szerződése van a mogyoródi versenynek - mondta az InfoRádiónak a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az amerikai sport-, média- és szórakoztatóipari vállalkozás mintegy 8,5 milliárd dollárért vásárolja fel a világbajnokságot működtető CVC Capital Partnerstől a szükséges részvényeket.

Gyulay Zsolt arra számít, hogy a tulajdonosváltás pozitív hatással jár majd. A Formula-1 eddig is a világ egyik legnagyobb üzlete volt, de ha még több pénzzel beszállnak, akkor az a közönségnek egy jó jel. Még nagyobb show-t várunk, hiszen amerikai tulajdonos lesz.

A kereskedelmi jogokat birtokló Bernie Ecclestone csütörtökön már felhívta a magyar verseny promóterét, Gerstl Pétert, és biztosította, hogy még három évig ő marad az ügyvezető.

Gyulay Zsolt beszélt arról is, hogy haladni kell a korral, és meg kell újítani a pályát, amely a legrégebbi a helyszínek között, de a promóterek is elvárhatnak változtatásokat a tulajdonosi körtől, akár a versenyben, akár a lebonyolítási rendszerben, hogy érdekesebb legyen a futam.