Milliárdokat loptak egy bankból

Őrizetbe vettek Srí Lankán egy ottani állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy segítséget nyújtott egy tajvani bank elleni hackertámadásban, mely során 60 millió dollárt (mintegy 16 milliárd forintot) tulajdonítottak el a pénzügyi intézettől - közölték hétfőn a tajvani bűnüldözési hatóságok.
Domokos László, 2017. október 10. kedd, 07:37
Fotó: Napi.hu

A tajvani Far Eastern International Bank október 6-án arról adott tájékoztatást, hogy számítógépes rendszerét vírus fertőzte meg, és 60 millió dollárt loptak el tőle. A pénzt több részletben, különböző országokba, köztük Srí Lankára, az Egyesült Államokba és Kambodzsába utalták - írta az InfoRádió az MTI híre alapján.

Később kiderült, hogy a hackertámadásban közreműködéssel gyanúsított férfi J. C. Nammuni néven nyitott számlát Srí Lankán, éppen erről a számláról akart lehívni 26 ezer dollárt, amikor elfogták őt. A gyanúsított egy Srí Lanka-i állami vállalat egyik vezetője - közölte a CNA tajvani hírügynökség.

Tajvan pénzügyi felügyelő hatósága hétfőn közölte: az összeg nagy részét már visszaszerezték, de félmillió dollár (több mint 132 millió forint) még hiányzik.

Címlapkép forrása: pixabay.com.

HOZZÁSZÓLÁSOK