Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világ leggazdagabb emberének, Jeff Bezosnak az exfelesége többek között olyan szervezeteket segített, melyek a válság során segítettek a bajba jutott családokon, írja a BBC nyomán a 444.hu.

Scottnak a saját bevallása szerint az volt a célja, hogy olyan szervezeteket támogasson, melyek a járvány miatt bajba jutott amerikaiaknak segítenek. Bezos exfelesége a világ 18. leggazdagabb embere, idén 23,8 milliárd dollárral 60,9 milliárd dollárra nőtt a vagyona, mivel az Amazon részvényei sokat erősödtek a járvány alatt. Így jelenleg a világ harmadik legvagyonosabb nője, Alice Walton (62,8 milliárd dollár) és Francoise Bettencourt-Meyers (73,5 milliárd dollár) után.

Scott több mint 380 szervezetet támogatott az elmúlt hónapokban. Ez már az adományozásának második hulláma volt, még júliusban 1,7 milliárd dollárt adott 116 jótékonysági szervezetnek, így idén csaknem 6 milliárd dollárt fordított már jótékony célokra.

Emellett tavaly csatlakozott a Giving Pledge kampányhoz, melynek résztvevői vállalják, hogy még életük során jótékony célra fordítják a vagyonuk jelentős részét.