Minden idők legnagyobb adatlopása

Vélhetően minden idők legnagyobb számítógépes személyiségi adatlopása történt az Egyesült Államokban, ahol 130 millió bankkártya számát szerezte meg egy hacker-csoport.
NAPI, 2009. augusztus 18. kedd, 08:00

A személyiségi adatok ellopásával és azokkal való visszaéléssel vádolt férfiak több mint 130 millió hitelkártya és hitelkeret nélküli bankkártya adatát szerezték meg úgy, hogy feltörték öt vállalat - a Heartland Payment Systems, a 7-Eleven, a Hannaford Brothers és további két cég - számítógépes rendszerét. A gyanúsítottak között egy miami férfit, a 28 éves Albert Gonzalez, valamint két meg nem nevezett orosz személy található.

A New Jersey-i szövetségi ügyészi hivatal közleménye szerint az elkövetők először kiválasztották a legjelentősebb amerikai vállalatok Fortune 500-as listájáról az áldozatokat, majd megkeresték a cégek honlapjainak sérülékeny pontjait. Az ellopott kártyaszámokat el akarták adni olyanoknak, akik azokkal hamis vásárlásokat hajthattak volna végre.

Ez a séma valószínűleg a legkiterjedtebb hackelési és személyiségi adatlopási eset, amelyben az amerikai igazságügy-minisztérium valaha eljárást indított - fogalmaz a közlemény.

HOZZÁSZÓLÁSOK